Höjdhopp under träning

Vem gör sidan? 

Det här är Annas website där jag samlar lite smått och gott inom ridsporten, och hoppas kunna dela med mig av diverse ting. Mycket av är skrivet av mig själv och det jag inte kunnat har jag kontaktat andra sakkunniga till. 
Sidan bygger jag vidare på lite hela tiden med diverse saker och nyttigheter. Jag säljer ingenting här på horseway, ren info och kunskapssida som jag hoppas många kan ha nytta av. 

Jag  håller naturligtvis på mycket med hästar. Jag har ridit i hela mitt liv och tränat och tävlat mycket. Red ett kort tag på heltid men övergick till heltidsjobb med teknisk inriktning,  jag gillar datorer och teknik och därav har det blivit lite hemsideproduktion.

Jag tävlar numera hoppning lite lagom mkt. Tidigare tävlat t om 1.50 klasser  med bland annat min bästa häst Charlie Brown. Börjat tävla lite i körning oxå faktiskt. 

Jag har varit skadad pga en avtrillning, detta gjorde att det tyvärr blev ett lång ofrivilligt break på min ridkarriär för några år sedan. Sen dess blev den en helt annan intensitet på både ridning och tävling faktiskt. Men jag  är väldigt glad över att huvudtaget kunde rida igen, dock har det blivit mindre unghästar och mer säkra hästar faktiskt! Det blev en del tävlingar igen som tur är! jag är väldigt glad för vara frisk och på häst igen. 

Jag rider med långsiktiga mål och är mycket mån om att variera ridningen. Åker gärna till stranden, skogen och andra kul ställen.

Jag har turen att ha hästarna hemma i eget stall, jag älskar pyssla och fixa med djuren och vara i stallet. Det tillbringas alltså mycket tid med hästarna och allt runt i kring, gym och andra jobbiga anläggningar lockar inte så mkt efter att man har tagit in hö eller halmlass, mockat x antal boxar och ridit x antal hästar. 

Har en viss känsla av att häst och hundmänniskor är lite speciella ibland, vem annars är upp 05.30 en söndag morgon för åka till tävlingar/utställningar :) En lite speciell livstil som jag vet många delar med mig, ett underbart liv man inte kan vara utan.  

 

Jag har en liten hundsida oxå www.flisan.se Min nu 5 åriga lilla jackrussell som alltid har farten uppe och lyder matte när det passar henne, dock är hon väldigt mutbar med hundgodis som tur är, samt Rodesian Ridgebacken Siba som jag tror är släkt med någon pappersförstörarmaskin för hon mikroniserar det mesta, inga skrupler här inte!

Nedan finns lite diverse bilder, tyvärr har det varit ganska dåligt med fotograferandet och mina djur har en viss förmåga att se ut som de fått en spann vatten över sig just när man ska fotografera dem! eller blundar eller vänder sig eller nåt... kan ju vara fotografen oxå men vem vet! Kameran har lyst men sin frånvaro på de viktiga tillfällena oftast! 

Här nedan är lite bilder på mig och djuren 

 

 

Anna och Charlie Brown
1.50 hoppning vid Ystad Ridklubb

 

 

 

 

 

 

Hästarna på gården idag


Gato Rose,den duktiga tävlingshästen man konstigt nog inte lyckas fång på en enda hoppbild typiskt! Han älskar att hoppa och gör det mycket bra. e:Turban Rose- Landesürst- Landgraf

Royal Rodiro e:Roderik- Uskudar des Malais- Any Question, 6år, går nu 1.20 och lb dressyr. 

  Läs mer om Royal Rodiro här

Hamilton vrålsöta sällskapshästen, som nu är körhäst :)
e:Skäpperöds Jason-Stjärna, tävlad i körning, par under 2009


   

 

 

Royal Calimero -2008
Frieserkille med stark vilja. Ny inriden och ska bli körhäst. 

 

 

Stallet

Foderkammaren lite uppdaterad. 

 


Gården

 

 

Sen givetvis bästa kompisarna Flisan o Ettan, ständigt i närheten av varandra. www.flisan.se

Gänget tar lite vilopaus Siba och jag 

 

 

 

 

Till Minne av

Ni är i mitt hjärta  för alltid och alla oerhört saknade

Charlie Brown: Min bäst häst genom åren, en sådan otrolig häst tror jag man bara får en gång i livet. Utan denna häst hade jag aldrig ridit 1.50 klasser. Jag fick många fina upplevelser tillsammans med Charlie och lärde mig väldigt mkt på honom. Tyvärr slutade han sina dagar väldigt hastigt genom en olycka och det var inte riktigt så jag hade tänkt han skulle sluta sina dagar efter alltid varit en super häst i allt han gjorde. 
Det är som tur var många som minns denna fina häst än idag, den som såg honom kom ofta ihåg honom långt efter!  
Vila i frid 

 

 

 

 

 

 

 

Mickis- min älskade lilla jack russell med glimten i ögat som jag saknar så oerhört mkt varje dag.
Lilla Mickis följde mig precis överallt alltid och älskade jaga bollar. Tyvärr fick hon ett hjärntumör, hon somnade lugnt och stilla in hemma i soffan 4 juni 2006,  utan tvekan värsta dagen i mitt liv hittills. Vila i frid, vi ses snart igen. 

Bissmark och Chess -
Min systers hundar men jag saknar dem iallafall mycket. 2 goa rottisar som verkligen lyste upp tillvaron för människorna runt dem.